7 (tényekkel alátámasztott) indok, miért most indíts online vállalkozást!

” Biztos, hogy most a legalkalmasabb az idő, hogy online vállalkozást indítsak? „

„ Van még egyáltalán hely a piacon a számomra? „

„ Minden nyereséges online piac telített már, nem? „

„ Lehet egyáltalán pénzt keresni online vállalkozással? „

Csak hogy egy pár kérdést említsek, amik szoktak érkezni hozzám. Ezek a kérdések nem számítanak újdonságnak. Hogy mást ne mondjak, ezeket a kérdéseket már jó pár éve olvasom/hallgatom. Ezek a kérdések persze nem csak hozzám érkeznek, jó néhány fórumon vagy Facebook csoportban találkozom velük. Ráadásul, még mindig sokan vannak, akik az online vállalkozást egyenlőnek gondolják az MLM-mel vagy a klikkelgetős fake ajánlatokkal. Holott ennél jóval többről szól az online vállalkozás.

De mint te is láthatod, az emberek, akik pont olyanok, mint te vagy én, ugyanazokat a kérdéseket teszik fel már évek óta, mint amik most a te fejedben is cikáznak, vagy annak idején az enyémben. Mert korántsem állíthatom azt, hogy teljes bátorsággal vágtam bele évekkel ezelőtt én magam is.

Szóval, ne aggódj, nem vagy egyedül a kétségeiddel.

De mit láttam én magam előtt évekkel ezelőtt ( meg tulajdonképpen azóta is másokkal kapcsolatban )?

Hogy miközben a pálya szélén ácsorogtam és a gyávaságomat bizonyító kérdéseket tettem fel és jobbnál jobb kifogásokat gyártottam, hogy miért nem szabad vállalkozni, addig a bátor cselekvők a szemem láttára építették fel egymás után a sikeresebbnél sikeresebb online vállalkozásukat, ami nem csak pénzt, biztonságot, de elismerést és sikert is hozott a számukra. Még akkor is, ha webshopot nyitottak, még akkor is, ha tanácsadóként indultak, még akkor is, ha ékszereket készítettek és készítenek mind a mai napig. Bátran elindultak, mertek és nyertek. Én meg ácsorogtam a pálya szélén, egészen addig, míg bele nem vágtam. És mondhatom, egy percre sem bántam meg.

Szóval, késő lenne 2018-ban online vállalkozást indítani?

A határozott válaszom, nem! Nincs későn!

Sőt, talán soha sem volt alkalmasabb az idő arra, hogy pénzt keress online, amivel nem csak megváltoztatod a saját életedet, de hatással lehetsz több száz, több ezer ember életére is azzal, ha megoldást kínálsz a problémájukra.

Nem hiszel nekem?

Akkor engedd meg nekem, hogy mutassak jó néhány indokot ( adatokkal és tényekkel alátámasztva ), hogy miért a most a legalkalmasabb időpont arra, hogy online vállalkozást indíts otthonról.

1. Minden hónapban új emberek ezrei érkeznek az online térbe

Magyarországon, Európában vagy a világ sok más tájain, elképzelhetetlen az emberek számára, hogy internet nélkül éljék a minden napjaikat. De tudtad, hogy a világ közel fele még a mai napig sem rendelkezik internet hozzáféréssel? Hogy igaz ez kis hazánkra is? Hogy még mindig vannak olyan háztartások, ahol nincs internet? Ez persze nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz nekik. Napról – napra nő az internetezők száma. Bizony, még mindig. Még közel sem tartunk a végén, még mindig fejlődik ez a piac is. Egy nemzetközi felmérés szerint, naponta közel 1 millió ember csatlakozik az internethez életében először. És ebben a számban Magyarország is benne van. Tehát, a potenciális célpiacod egyre csak nő. Az elkövetkezendő években egyre több ember csatlakozik az internetezők táborához. Az internetezők igen nagy százaléka pedig online fogyasztó, azaz, online vásárol. Nem véletlen, hogy világszerte nő az online kereskedők, vállalkozók száma is.

online vállalkozás

Az e-kereskedők, az online vállalkozók számára az online kommunikáció, az online marketing és SEO ismeretek elengedhetetlenek és egyre komolyabb tudást is szednek össze, sőt, ma már követelmény is online vállalkozóként fejlesztened magad ezeken a területeken. A digitális termékek egyre népszerűbbekké válnak.

Csak képzeld el azokat az üzleti lehetőségeket, amelyek ezzel a fejlődéssel együtt járnak.

Még mindig az interneté a jövő és ez nem is nagyon fog változni egy ideig.

Éppen ezért, már csak ez az egy ok is elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne félj online vállalkozást elindítani.

2. Az emberek aktívan keresnek információkat az interneten

Gondolj csak bele, te hol keresel mozifilmet szombat estére, vagy fogyókúrás tippeket, vagy vacsora ötletet szerda estére, vagy hol nézel utána, ha az egészségedben valami furcsát tapasztalsz? Vagy hol nézel először körül, ha bútort, cipőt, tévét, bármit akarsz vásárolni?

Google, a jó barátod. Természetesen.

Gondolod, ez a többiekkel másképp van? Gondolod, hogy mások nem ugyanezt teszik?

online business

Az internetet használó emberek 93 %-a használja a keresőt és jut el különböző vásárlási lehetőségekig és legalább 80%-uk használja legalább naponta egyszer az okostelefonját. De ugye, ha körülnézel az ismerőseid között, akkor te magad is látod, hogy nem csak egyszer nézegetjük azt a fránya okostelefont. Mit gondolsz, ezen idő alatt, hány vásárlási lehetőség bukkan fel számukra? Mit gondolsz, hányan vásárolnak így valami olyasmit, amit pedig eredetileg nem is terveztek? Egyszerűen csak internetezés közben a szemük elé pattanva? Sokan, hidd el nekem.

Röviden szólva, a napi információs igényeinket kielégítendő, rengetegen függünk a Google-tól (vagy közösségi szempontból a Facebooktól ). Évről – évre többen, mint valaha. És ez a szám folyamatosan nő.

Online vállalkozás szempontjából ez azt jelenti, hogy bármivel is akarj foglalkozni, a célközönséged minden bizonnyal aktívan használja a Google-t és a Facebookot is, hogy releváns információkhoz jusson a problémájának megoldásához vagy épp társadalmi életet éljen.

Ők válaszokat akarnak a problémáikra.

Amikre akár te is kínálhatnál nekik megoldást. Ez ilyen egyszerű.

3. Manapság már nagyon könnyű online vállalkozást indítani

Változnak az idők.

Pár évvel ezelőtt egy egyszerű, statikus weboldal fapados kinézettel és kiemelkedő lehetőségek nélkül is hatalmas összegekbe került és még heteket is várhattál, míg a programozó összerakta neked. ( Amit aztán csak győztél megtanulni használni, vagy épp nem is tudtad, így, ha valamit változtatni akartál rajta, újabb heteket kellett várnod, míg a programozó egyáltalán nekiállt megcsinálni. És akkor sem azt, meg olyat, mint amit eredetileg akartál…)

Ezzel szemben manapság már a WordPress segítségével, ha ismered a használatát, percek alatt összerakhatsz egy mobilra is reszponzív weboldalt vagy webshopot is akár. Programozó vagy webdesigner tudás nélkül is. És még a legjobb prémium WordPress sablonok sem kerülnek egy vagyonba, bőven a megfizethető kategóriába esnek azok is. Ennek következtében, ma már rengeteg olyan online vállalkozó van, aki saját maga rakta össze a weboldalát és keres rajta pénzt.

Az email marketing, a hírlevél küldők, a lista építés és a közösségi média használata sem múlhat ma már a pénz hiányán, a lehetőség immár minden kezdő online vállalkozó számára adott. Ha ismeri az eszközöket és azok használatát, tulajdonképpen nyitva az út bárki előtt, hogy sikeres üzletet hozzon létre.

Ráadásul, ha elérkezel vállalkozóként egy olyan pontra, amikor már se időd, se energiád egyedül megoldani a vállalkozásoddal kapcsolatos feladatokat, nem kell azonnal alkalmazottat felvenni, elég, ha megkeresed az épp arra a témára szakosodott online vállalkozó kollégádat, aki számla ellenében szívesen átvállalja tőled a feladatokat. Azaz, online vállalkozóként szépen kiszervezheted más online vállalkozóknak azokat a feladatokat, amikre vagy időd nincs, vagy megfelelő technikai tudásod például. ( Vagy épp, te magad lehetsz olyan online vállalkozó, aki leveszi más vállalkozók válláról a terhet…)

Gyakorlatilag bármilyen online üzletet képes vagy egyedül is elindítani. A lényeg, hogy legyen egy olyan ötleted, amivel valakiknek a problémáját megoldod. Csinálj belőle üzletet, készítsd el a weboldalad, építsd fel a követő táborodat, írj nekik jó tartalmakat, legyen email marketinged és automatizációd, sales oldalad, tudj számlázni és máris tied a világ. A technikai eszközök elérhetőek a számodra és nem is ördöngösség megtanulni a használatukat sem. A technikai ismeretek hiánya, már nem lehet kifogás a számodra.

4. Bármilyen új ismeretet megtanulhatsz, amit csak akarsz

Néhány évvel ezelőtt még a készségek hiánya volt az egyik vezető oka annak, hogy kevesen mertek saját online vállalkozást indítani. A főiskolai oktatás vagy a különböző szakmai képzések meglehetősen drágák voltak, emiatt pedig sokan reményt vesztettek, hogy képesek lennének elindulni az úton vagy épp az ismereteket megszerezni valahonnan.

Ma már azonban ez nincs így.

Nem számít, hogy hol élsz, vidéken vagy egy nagyvárosban, ha van internet kapcsolatod, megtanulhatsz bármit, amit csak akarsz. Ráadásul, még több százezer forintot sem kell ráköltened. Akár szabadúszó webdesigner akarsz lenni vagy SEO szakember, vagy programozó vagy szeretnéd megtanulni az online kommunikációt és marketinget, vagy az értékesítést, vevőszerzést, hogy fejleszd a vállalkozásod, ma már ennek semmi akadálya, hiszen rengeteg online tanfolyam áll a rendelkezésedre, amihez ráadásul még ki sem kell mozdulnod otthonról, hanem kényelmesen, a saját tempódban és időbeosztásodban is tanulhatsz. Ráadásul, töredék áron, mint bármikor ezelőtt.

Nincs szükséged másra, mint a vágyra, hogy tanulj, hogy akarj fejlődni és akard, hogy a vállalkozásod is fejlődjön, növekedjen.

Ha úgy döntesz, tanulni fogsz, a világon senki sem lesz képes megállítani téged. Csak döntsd el, mi az, amit szeretnél megtanulni és először keresd meg azokat az ingyenes lehetőségeket, melyek kapásból adottak a számodra. Folytasd azzal, hogy ezen a területen megnézed, milyen könyveket tudsz megvásárolni és olvass el annyit, amennyit csak tudsz. Harmadik lépésként pedig nézz körül az interneten, milyen fizetős tanfolyamokat találsz a témáddal kapcsolatban és végezd el őket! Hidd el, ha így teszel, rövid időn belül, bármilyen témában képes leszel szakértővé válni!

5. Számos módja van annak, hogy pénzt keress online

Elindítani egy online vállalkozást majd pedig pénzt keresni online nem olyan összetett dolog, mint ahogyan azt sokan gondolják. Sokkal könnyebb, mint elindítani egy hagyományos vállalkozást, amihez szükséges egy üzlet helyiség vagy egy iroda vagy éppen egy termelő üzem létrehozása is. Nem beszélve arról, hogy nyilván ez utóbbi jóval többe is kerül.

Szó szerint, több száz módja van annak, hogyan lehet pénzt keresni online vállalkozással, mindezt úgy, hogy teljesen mindegy, közben hol vagy, otthon vagy épp a Balaton parton sütteted a hasad. Az online üzlet akkor is képes pénzt termelni. Nyilván, ez utóbbi esetben, a megfelelő automatizációs eszközök segítségével. Szóval, ahhoz, hogy legyen egy sikeres online vállalkozásod, teljesen mindegy, hogy jelenleg épp hol élsz. Lehet, hogy épp egy nagyon vidéki kis faluban, a semmi közepén, de ez még nem akadálya annak, hogy sikeres online vállalkozó légy.

Például, ahhoz, hogy online tanfolyamokat indíts és megtaníts valami olyan képességet, tudást, amellyel magas szinten rendelkezel és ezzel mások problémáin tudsz segíteni, nem kell Budapesten élned. De ahhoz sem, hogy sikeres és népszerű ékszerkészítő legyél. Az online vállalkozásban pont ez a szép, míg eddig azt gondolhattad esetleg, hogy be vagy zárva a lakóhelyedre, egy online vállalkozás pont megnyitja a világot a számodra.

6. Az e-kereskedelem népszerűsége rakéta sebességgel növekszik

Az e-kereskedelem – beleértve a vásárlást és az eladást is – megdöbbentő ütemben növekszik. Mondhatnám, hogy az e-kereskedelemé a jövő, de gyakorlatilag a jövő már itt kopogtat az ajtónkon. Évekkel ezelőtt még bizalmatlanok voltak a webáruházakkal kapcsolatban az emberek, sokan féltek attól, hogy átverés az egész, hogy fizetnek és soha nem kapják meg a megrendelt termékeiket. Ma már azonban szinte mindenki számára világos, hogy ezt nem engedhetik meg maguknak a webshopok és bizony, nagyon szigorú törvények vonatkoznak rájuk és szigorú törvények védik a vásárlók jogait is. De ma már az is világos minden webshop tulajdonos számára, hogy a vevőt nagyon meg kell becsülni és legendás szolgáltatást kell neki nyújtani, hogy máskor is nála vásároljon. Webshopban vásárolni pedig rém kényelmes dolog. Bevallom, én, amit csak lehet, interneten intézek és vásárolok is. Csak amit nagyon-nagyon muszáj, azt intézem személyesen. És ez a jövő. Mi emberek önzőek és elképesztően kényelmesek vagyunk, jobban szeretjük azt a megoldást, ha pár kattintással megrendelek valamit, amit aztán még házhoz is szállítanak nekem.

Csoda, ha azt állítom (persze nem csak én, hanem minden szakértő is), hogy a jövő az e-kereskedelemé?

7. Az e-learning egy hatalmas iparággá kezd válni

Ha csak nem egy barlangban éltél idáig, akkor nagy valószínűséggel, már te magad is észrevetted, hogy egyre több és egyre jobb online tanfolyamok jelennek meg a piacon. Szinte minden témában már. De csak szinte, hiszen a témák folyamatosan születnek.

A digitális termékek és az online tanfolyamok piaca a másik olyan terület, amelyik rohamosan növekszik az internet térhódításának köszönhetően.

Ez miért fontos neked?

Az emberek új készségeket, új ismereteket akarnak tanulni, ráadásul már nem megfelelő a számukra a hagyományos tantermi oktatás, az emberek igen nagy százaléka kényelmesen, otthon, saját időbeosztása szerint szeretne tanulni. Az online oktatás, a digitális termékek pedig pont ezt adják meg nekik.

Nincs más dolgod, mint elkészíteni az első saját online tanfolyamodat és máris csatlakozhatsz egy dinamikusan fejlődő iparághoz. Hidd el nekem, ez sokkal egyszerűbb, mint amilyennek elsőre hangzik. Ahhoz, hogy elkészítsd az első online tanfolyamod, szinte semmiféle technikai tudásra nincs szükséged. Arra sincs szükség, hogy a tanfolyamod témája tudományos legyen. Szó szerint bármilyen témáról lehet online tanfolyamot készíteni. Bármiről.

Kiválóan horgolsz? Készíts egy online tanfolyamot ahol megtanítod horgolni az érdeklődőket!

Profi horgász vagy? És még nincs egy horgászati online tanfolyamod?

Kiválóan használod a PowerPointot? Miért nem tanítod meg másnak is?

Nincsenek korlátok, hogy milyen tanfolyamot indíthatsz el, és tuti van egy olyan téma, amiben többet tudsz másoknál, ami érdekel és sokat olvastál, tudsz róla. Keresd meg magadban és tanítsd meg másoknak is!

 

Még mindig a megfelelő időpontra vársz, hogy elindítsd az online vállalkozásod?

Van egy rossz hírem a számodra, nincs olyan, hogy megfelelő időpont. Mindig jön valami, ami miatt újra és újra bizonytalanná válsz, ami miatt újra és újra halogathatsz. Ne tedd. A halogatás semmire sem jó, nem visz előrébb.

Tudod mit?

Egyszerűen csak tűzz ki egy időpontot, hogy mikor indítod el a vállalkozásod és tartsd is be az időpontot! Hidd el, meg tudod csinálni!

 

Honlapkészítés

honlap készítés

Weboldalkészítés szolgáltaás alapú vállalkozásoknak és digitális termékeket forgalmazó cégek részére.

Weboldal Audit

audit

Tudni szeretnéd hogyan fejleszd honlapod, mit javíts rajta, hogy jobb helyezést érjen el a keresőben? Hogy még inkább szeressék a felhasználóid? Teljeskörű weboldal elemzés.