Tippek a jó vállalkozási ötlethez

Szerző:

Hónapról – hónapra egyre többen vannak, akik saját online vállalkozás indításában gondolkoznak. És persze mindenki biztosra szeretne menni. Biztosra abban, hogy az új vállalkozás sok pénzt fog termelni, biztosra abban, hogy olyan üzleti ötletük legyen, amivel biztos a siker. Melyek a legnépszerűbb iparágak? Milyen lehetőségek vannak nyitva már előttünk?

Azt nem fogom megmondani, hogy egészen pontosan milyen üzletbe is kellene belevágnod, már csak azért sem, mert nem ismerlek téged személyesen és egy csomó dolgot nem tudok rólad. Ennek hiányában pedig nem tudnék személyre szabottan konkrét üzleti ötletet adni neked. De azt el tudom mondani neked, hogy konkrétan általában véve milyen iparágak a népszerűek, amelyeket ha testreszabod magadnak, elindulhatsz az úton.

Főzéssel, ételkészítéssel, táplálkozással kapcsolatos témakörök

Fogyókúra

Egészséges táplálkozás

Könnyen, gyorsan valamit az asztalra

Spórolós kaják

Maradék mentés

Heti, havi menü megtervezése bevásárló listával

Kávézás, teázás és hozzájuk kapcsolódó témakörök

Termékek, különböző féle-fajta teák, kávék

egészséges kávé, tea

Kiegészítők teázáshoz, kávézáshoz, pl: bögrék

Fiatalokkal, gyerekekkel kapcsolatos témakörök

Gyereknevelés

Hisztikezelés

Kamaszpanasz

Korrepetálás

Házi feladat elkészítésében segítség

Dolgozatra felkészítés

Továbbtanulási tanácsadás

Haj és szépségápolás

Muszáj követned a trendeket és annak megfelelően ajánlani tippeket, gyakorlatias tanácsokat, termékeket. Lehetnek évszakoknak megfelelő szépség ápolási online tanfolyamaid, smink ötletek tanfolyam, hogyan fesd ki profi módon magad, stb.

Ruházat

Szintén figyelned kell a trendekre. Soha ne csapj le kifutó termékekre csak azért, mert olcsón hozzájuthatsz! Nagy valószínűséggel, a zöme rajtad is marad, mert senki sem szeret divatjamúlt cuccokat hordani.

Takarítás szolgáltatás

Egyáltalán nem meglepő, hogy ez a szolgáltatás is szerepel ezen a listán. A takarítói szolgáltatás beindítása nagyon kevés tőkével is működik. Azonban, ha ki akarsz emelkedni a takarító szolgáltatók tömegéből, van néhány dolog, amit jó, ha észben tartasz. Először is, az emberek, akik megbíznak a munkával, a saját otthonukba engednek be. A takarítás pedig lehetővé teszi a számodra, hogy betekintést nyerj az életükbe. Emiatt a szakmaiság, titoktartás és kíváló kommunikáció elengedhetetlen lesz a számodra! Ez egy bizalmi szakma! Legfőképpen ajánlások útján fogsz tudni újabb és újabb munkát szerezni. Másodszor, mindenképpen gondolkozz el azon, milyen extra szolgáltatást tudsz kínálni a leendő ügyfeleidnek, amivel kiemelkedhetsz a konkurencia közül. Vállald, hogy te mosod otthon a ruhákat és vasalva, összehajtogatva viszed vissza. Vagy vállald csak a vasalást. Vagy legyél öko, bio, azaz, takaríts vegyszermentesen. Vagy legyél te a bőrgarnitúrák tisztításának szakértője, vagy a szőnyeg-, ablakpucolásé. Vagy te leszel az, aki házhoz megy autót mosni, takarítani például. Bármit kitalálhatsz, csak legyen benne valami extra, valami megkülönböztető.

Személyiség fejlesztéssel kapcsolatos témakörök

E-kereskedelem, webshopok

Határ a csillagos ég témaköröket tekintve. Egy biztos, ma már az online vásárlásé, az e-commercé a jövő!

Párkapcsolattal kapcsolatos témakörök

A boldogságkeresés mindig is központi téma marad, míg emberiség létezik. Ha van párkapcsolatod, azért, ha nincs, akkor meg azért harapnak erre a témára.

Házi kedvencekkel kapcsolatos témakörök

Bármilyen témakör, vállalkozási ötlet mellett is dönts, van még valami, amit jó, ha megfogadsz és igyekszel betartani. Méghozzá azt, hogy milyen üzleti modellt építs fel.

Ha minél inkább szeretnéd kimaxolni a pénz kereseti lehetőségeket, akkor ebben a hármas egységben gondolkozz. Én ezt tanítom már régóta, ebben hiszek, ebben van a siker kulcsa.

 Webshop – online tanfolyam – előfizetéses rendszer

 Ezt a hármas egységet igyekezz kidolgozni és megvalósítani.

 Webshop

Ha fizikai termékek értékesítésében gondolkozol, a webshop evidens a számodra. De legyen evidens akkor is, ha egyébként szolgáltatás, vagy info termékek készítésében gondolkodsz. Legyenek kezdetben letölthető e-bookjaid, amiket később nyomtatott formában is értékesíteni tudsz. Tehát, írnod kell párat a saját szakterületeddel kapcsolatosan. Ne aggódj, tuti van annyi tudásod, amiből meg tudsz tölteni pár könyvet, és hidd el azt is, hogy képes vagy rá! Ha mégsem vagy biztos magadban és a tudásodban, akkor nézz körül a könyvpiacon és kezdd el tovább forgalmazni az iparágaddal kapcsolatos könyveket is.

A lényeg, ne hagyd ki a webshop lehetőséget semmiképpen! Igen, akkor sem, ha mondjuk könyvelő vagy. Tudsz a témádban, szaktudásoddal jónéhány kiadványt írni vállalkozóknak, pénzügyekkel kapcsolatosan.

 Online tanfolyam/Oktatóanyag

Akkor is készíts online tanfolyamokat, oktatóanyagokat, ha cipő webshopot szeretnél nyitni, vagy gyöngyékszereket készítesz. Ezekben az esetekben nyilván az első pont, nem fog gondot okozni a számodra, de biztos vagyok benne, hogy csak nagyon kevés webshop tulajdonosnak jut eszébe online tanfolyamokat IS készíteni. Pedig, ezzel, bőven kitűnhetsz a piacodon, bőven alkalmas arra, hogy megkülönböztesd magad a versenytársaidtól, hogy egyedi légy, hogy megjegyezzenek az érdeklődőid. Nem beszélve arról, hogy így már kétszeres lehetőséged van a pénz keresetre.

Témát bármivel kapcsolatosan lehet szerezni, hogy miről tarts online oktatást. A lényeg, hogy kapcsolódjon a témádhoz! Mert ez nem azt jelenti, hogy cipő webshoposként “ Hogyan mentsd meg a párkapcsolatod? “ címmel kellene online tanfolyamot indítanod. Találd meg az iparágadhoz kapcsolódó problémát, kérdéseket és arról készíts egy átfogó tanfolyamot.

Hogy ilyet még az iparágadban nem csinált senki? Hurrá, annál jobb!

 Előfizetéses rendszer

A legfontosabb eleme ennek a hármasnak!

Havi tagsági vagy előfizetési díjért tartalmat vagy termékeket adni a vásárlóidnak.

Hogy miért ez a legfontosabb? A válasz igen egyszerű, mert havi biztos, fix jövedelmet szerezhetsz így. Kalkulálhatsz vele, számíthatsz rá. Ha elindítasz egy tagsági rendszert a témaköröddel kapcsolatban, havi fix összegért, mondjuk 3000 ft-ért és van 10, 20, 50, 100 előfizetőd, a tagsági bevételed hónapról – hónapra biztosan lesz 100×3000 ft, azaz, 300.000 Ft! Persze, lesz, aki lemorzsólódik, de mindig lesznek új jelentkezők is. Ha pedig jól csinálod a marketinged, egyre többen és többen lesznek!

 Persze, egy tagsági rendszer kialakítása és fenntartása komoly munka, de mint láthatod, bőven megéri, mert ugyanakkor nem lesz bizonytalan a havi bevételed sem.

 Milyen előfizetésben gondolkodhatsz?

  • Készíthetsz egy havonta megjelenő magazint, csupa értékes, hasznos tartalommal
  • Lehet egy zárt oldalad, ahova folyamatosan pakolod fel az újabb és újabb online tanfolyamokat
  • Havi rendszerességgel 2-3-4 db “hogyan csináld “ képernyő videó
  • Ha terméket értékesítesz webshopban, akkor készíthetsz meglepetés csomagokat az előfizetőidnek, amit hónapról – hónapra kipostázol nekik
  • Összeállíthatsz a termékeidből havonta megújúló csomagokat is ( például zoknik, fehérnemű, vitaminok, szépségápolási cuccok, stb…)

Igen, előfizetéses rendszert mindenki képes összeállítani, csak a fantáziádra kell hagyatkoznod!

Ne állj meg soha ott, hogy csak egy webshopod van, vagy csak info termékeid. Ötvözd a különböző üzleti modelleket, gyúrd össze őket, szabd magadra!

Ha te is megvalósítod ezt a hármas rendszert, mint láthatod – függetlenül attól, hogy mivel szeretnél foglalkozni – máris háromszoros lehetőséged van pénzt keresni!

 

Honlapkészítés

honlap készítés

Weboldalkészítés szolgáltaás alapú vállalkozásoknak és digitális termékeket forgalmazó cégek részére.

Weboldal Audit

audit

Tudni szeretnéd hogyan fejleszd honlapod, mit javíts rajta, hogy jobb helyezést érjen el a keresőben? Hogy még inkább szeressék a felhasználóid? Teljeskörű weboldal elemzés.

Az ndomotor.hu oldal célja, hogy levegye a válladról a weboldal készítés minden nyűgét s baját. Azért, hogy te azzal foglalkozhass, ami a legfontosabb a számodra, hogy pénzt termelhess. Ebben a szövegeimmel és a design kivitelezéssel szeretnék én is segíteni neked.

Dömötör Nikoletta, online kommunikációs szakember, szövegíró, weboldal készítő

Szakterületem a hatékony online kommunikáció, a szövegírás és a hozzájuk tartozó design kivitelezése is. Folyamatosan képezem magam azért, hogy neked a lehető leghatékonyabb szövegeket tudjam írni. Weboldalt készíteni pedig imádok.